Gdy mają przyjść goście jest zawsze problem, co im podać do jedzenia. Najłatwiejsze i najchętniej zjadane są potrawy tak „na jeden gryz”, gdyż nikt specjalnie nie skupia się na jedzeniu, ale każdy lubi smacznie zjeść. Mało kto lubi siedzieć przy stole, na którym są tylko jakieś chrupki czy paluszki, może po prostu już ten wiek zmusza nas do wymyślenia czegoś domowego. Bardzo popularnym jedzeniem są jajka z majonezem, ja chciałabym dzisiaj korzystając z przepisu koleżanki pokazać trochę coś odmiennego, ale niezwykle smacznego :)

jajka faszerowane na półmisku

Składniki:

– 10 jaj;

– 10 dag wędliny;

– mała puszka mieszanki warzywnej;

– szczypior;

– mały słoik majonezu;

– biały pieprz, sól ziołowa, curry, słodka mielona papryka

Wykonanie:

Gotujemy, obieramy jajka, kroimy je na pół i wyciągamy żółtka. Wyciągnięte żółtka rozdrabniamy, dodajemy pokrojoną w małe kawałki wędlinę, odsączone warzywa, pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku. Farsz nakładamy na jajka.

Często zostaje trochę farszu, który bardzo fajnie smakuje na kanapkach:)

Smacznego:)

 

jajko gotowe do zjedzenia