Ostatnio dodałam pierwszą wersję jadłospisu dla tej ciekawej diety, w której 5 dni w tygodniu je się normalnie, a 2 dni nienastępujące po sobie je się dla kobiet do 500 kcal, 600 kcal mężczyźni. Ostatnią moją propozycją były naleśniki na śniadanie i zupa pomidorowa na obiad. Teraz proponuję jajecznicę i kotlety rybne z fasolką i ziemniakami.
- Śniadanie;
– 2 jajka;
– 1 mała cebula;
– łyżka oliwy;
– 2 łyżki przecieru pomidorowego;
– sól, pieprz
Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać z przecierem, solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji.
Wartości:
Wartość energetyczna: 246 kcal
Białko: 14,0 g
Węglowodany: 2,7 g
Tłuszcz: 20,4 g
Obiad:
– 1oo g ugotowanej fasolki szparagowej mrożonej;
– 50 g ugotowanej ryby;
– 50 g ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej drobnej;
– łyżka bułki tartej;
– 1 jajko
– przyprawy, koperek
Rybę drobno posiekać, wymieszać z kaszą, jajkiem, koperkiem i przyprawami. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, układać na folii. Piec 8 minut z każdej strony.
Smacznego
Komentarzy: 2
Samantha napisał(a):
7 maja 2013
Swietny pomysł na rozsądną dietę ! Może spróbuje, wygląda bardzo zachęcająco ! Pozdrawiam
Aga napisał(a):
11 maja 2013
Zachęcam do wypróbowania, bo smak potraw jest na prawdę nie odchudzony Pozdrawiam