Ostatnio dodałam pierwszą wersję jadłospisu dla tej ciekawej diety, w której 5 dni w tygodniu je się normalnie, a 2 dni nienastępujące po sobie je się dla kobiet do 500 kcal, 600 kcal mężczyźni. Ostatnią moją propozycją były naleśniki na śniadanie i zupa pomidorowa na obiad. Teraz proponuję jajecznicę i kotlety rybne z fasolką i ziemniakami.

Jajecznica

  • Śniadanie;

– 2 jajka;

– 1 mała cebula;

– łyżka oliwy;

– 2 łyżki przecieru pomidorowego;

– sól, pieprz

Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać z przecierem, solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji.

Wartości:

Wartość energetyczna: 246 kcal

Białko: 14,0 g

Węglowodany: 2,7 g

Tłuszcz: 20,4 g

Kotlety rybne

Obiad:

– 1oo g ugotowanej fasolki szparagowej mrożonej;

– 50 g ugotowanej ryby;

– 50 g ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej drobnej;

– łyżka bułki tartej;

– 1 jajko

– przyprawy, koperek

Rybę drobno posiekać, wymieszać z kaszą, jajkiem, koperkiem i przyprawami. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, układać na folii. Piec 8 minut z każdej strony.

Smacznego :)