Zastanawiałam się, czy w ogóle możliwe jest, żeby nie lubić zupy pomidorowej. Wydaje mi się, że każdy kogo znam tą zupę uwielbia, ale ile kucharzy tyle rodzajów zup. Ja mam to szczęście, że od zawsze ktoś mi tą zupę przyrządza. W dzieciństwie Mama, a teraz najlepszą zupę pomidorową robi mój P. Więc dzisiaj wyjątkowa odmiana i zupa przyrządzona nie przeze mnie, a przez mojego mężczyznę. Zapraszam
Składniki:
– udko + skrzydełko kurczaka;
– włoszczyzna, cebula;
– pół koncentratu pomidorowego;
– 1/3 szklanki śmietany 30%;
– magie w liściach;
– sól, pieprz, lubczyk, kucharek;
Wykonanie:
Mięso zalać 3 litrami zimnej wody lekko posolić i doprowadzić do wrzenia. Gdy woda zawrze dodać pokrojone warzywa (bez cebuli), gotować na małym ogniu. W tym czasie opalić cebulę na gazie i dodać do zupy. Dodać magie w liściach oraz przyprawy. Po około godzinie dodać koncentrat i chwilę pogotować. Następnie dodać śmietanę i zagotować.
My jemy z makaronem, ale jest smaczna również z zacierką lub ryżem.
Smacznego Jest pyszna !!
Komentarzy: 6
Tomasz napisał(a):
30 kw. 2013
Po raz drugi wykorzystuję Twój przepis na zupę pomidorową. Zatem powinienem chyba podziękować. Dziękuję zatem, bo zupa okazała się bardzo dobra…nawet w moim wykonaniu. Szacunek i ukłony dodaję.
Aga napisał(a):
30 kw. 2013
Bardzo się cieszę i dla takich słów wiem, że warto publikować przepisy! Pozdrawiam serdecznie
Ola napisał(a):
12 kw. 2013
Jestem więc chodzącym wyjątkiem potwierdzającym regułę – nie lubię pomidorowej:)
Aga napisał(a):
12 kw. 2013
Ale wyjątek potwierdza regułę! Pozdrawiam:)
Marta napisał(a):
20 lut 2013
Moja ulubiona!
Aga napisał(a):
20 lut 2013
Moja też