Zupa gulaszowa kojarzy mi się z podróżami, albo ze zlotami motocyklowymi. Taki rodzaj dania, które się uwielbia, a które sama bałam się zrobić. Wiem, że P. również uwielbia to danie i chciałam zrobić mu przyjemność i postanowiłam sama je ugotować. Wyszło bardzo smacznie. Już nie będę się bała próbować gotować samodzielnie moich ulubionych smaków Można dodać do takiej zupy ziemniaki, my jedliśmy ją z domowym ciepłym chlebem. Zanurzona piętka… pycha.
Składniki:
– 0,6 kg mięsa wieprzowego gulaszowego;
– jedna żółta papryka;
– jedna czerwona papryka;
– 1 cebula;
– 1 pietruszka;
– papryka ostra mielona, sól, pieprz
– puszka pokrojonych pomidorów;
Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na oleju aż będzie złociste. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso i cebula będą podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory.
Dusimy wszystko 15 minut. Dodajemy obraną, startą pietruszkę. Dusimy do miękkości. Można podlać wodą jeżeli będzie zbyt gęste. Doprawiamy do smaku.
Smacznego
Komentarzy: 4
Samantha napisał(a):
5 kw. 2013
Też lubię zupę gulaszową, często robię dla bliskich ! Wyglada bardzo apetycznie !
Aga napisał(a):
6 kw. 2013
Marta napisał(a):
5 kw. 2013
Pycha
Aga napisał(a):
5 kw. 2013
To prawda