Kompoty domowej roboty są lepsze, inne niż wszystko, a ich smak jest zaskakujący co można wyczarować z owoców. Kompot z rabarbaru jest lekko kwaśny i dobrze gasi pragnienie a do tego jest baardzo smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu. Jeżeli nie lubicie kawałków rabarbaru to możecie go przecedzić przez sitko, ale mi one nie przeszkadzają, a wręcz lubię je wyjadać.
Składniki:
– 0,75 kg rabarbaru;
– 1,5 litra zimnej wody;
– 10 łyżeczek cukru;
– 2 łyżeczki cukru wanilinowego;
– 3 goździki;
Wykonanie:
Rabarbar umyć, oczyścić, pokroić w kawałki, zasypać cukrem i odstawić na godzinę. Po tym czasie zalać wodą dodać cukier wanilinowy i goździki. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Proste a jakie smaczne
Komentarzy: 7
Marta napisał(a):
16 maja 2013
Na pewno pyszny
Olcik napisał(a):
12 maja 2013
orzeźwiający.
pychota!
chyba znów muszę zakupić rabarbar:>>
Pozdrawiam i dziękuję Ci za udział w rabarbarowej akcji
Aga napisał(a):
12 maja 2013
Zachęcam, ja uwielbiam rabarbar! Pozdrawiam
Ola in the kitchen napisał(a):
11 maja 2013
Po prostu uwielbiam!
Aga napisał(a):
12 maja 2013
Smak tego kompotu jest świetny!
Kasia napisał(a):
11 maja 2013
Uwielbiam kompot z rabarbaru Kasia
Aga napisał(a):
11 maja 2013