Dzisiaj kolejna szybka propozycja na przekąskę, ostatnio przedstawiałam Wam wersję słodką, a tym razem wersja wytrawna. Zapiekany pomidor jest bardzo prostym daniem, z prostych składników, pysznym niezapychającym.
Składniki:
– 4 pomidory;
– kilka plasterków kiełbasy salami pokrojone w paseczki;
– 2 pieczarki pokrojone w drobniutkie paseczki;
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku;
– kulka sera mozzarella pokrojona w plastry;
– duża garść pistacji grubo posiekanych;
– kolorowy pieprz grubo mielony;
Wykonanie:
Pomidory umyć, ściąć górę i wydrążyć miąższ. Pieczarki, salami i szczypiorek wymieszać. Każdego pomidora faszerować najpierw kawałkiem sera, pieczarkami z salami i na końcu znów serem. Zapiekać około 15minut w 180 stopniach, 5 minut przed końcem posypać posiekanymi pistacjami. Gotowe pomidory posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego
Komentarzy: 14
kulinarny blog samanthy napisał(a):
24 lis 2014
Swietna przekąska także do obiadu
Aga napisał(a):
25 lis 2014
To prawda:) Zawsze coś innego
dżemdżus napisał(a):
24 lis 2014
Taka wersja pomidora bardzo mi pasuje
Aga napisał(a):
25 lis 2014
Tomasz Tomaszewski napisał(a):
21 lis 2014
Zawsze robiłem papryki nadziewane;) Teraz muszę spróbować tak samo z pomidorami
Aga napisał(a):
22 lis 2014
Warto eksperymentować ze smakami
ogrodis napisał(a):
21 paź 2014
właśnie szukałam fajnej i niezbyt ciężkiej inspiracji na jutrzejszą przekąskę no i jest 😀 super przepisik, muszę spróbować także wielkie dzięki i pozdrawiam
Aga napisał(a):
29 paź 2014
Polecam do wypróbowania
Marta napisał(a):
14 paź 2014
Fajny pomysł
Aga napisał(a):
14 paź 2014
skoraq cooks napisał(a):
13 paź 2014
No proszę, pomidora jeszcze nie zapiekałam w ten sposób.
Aga napisał(a):
14 paź 2014
Polecam do wypróbowania
Ocet jabłkowy napisał(a):
7 paź 2014
świetnie wyszło. musi być pyszne.
Aga napisał(a):
8 paź 2014
Było pyszne Polecam do wypróbowania!