Znów słodkie dominuje w mojej kuchni. Mam teraz niezwykle intensywny okres w życiu. Ciągle zabiegana, wiele obowiązków i pracy. Gdy mogę coś ugotować to jestem wtedy bardzo szczęśliwa, bo to znak, że mam odrobinę chwili dla siebie i mogę sprawić radość swoimi bliskim. Ładowanie akumulatorów postanowiłam zrealizować właśnie tymi małymi serniczkami. Oprócz pysznej konsystencji i doskonałego smaku zaletą jest błyskawiczny czas wykonania! Polecam!

 Serniczki

Składniki (12 muffinek):

  • Spód:

– opakowanie ciastek belVita kakaowych z madzieniem jogurtowym;

– 100 g masła;

  • Masa:

– 50 dag twarogu trzykrotnie zmielonego;

– pół szklanki drobnego cukru;

– łyżka cukru wanilinowego;

– 2 łyżki budyniu;

– 2 jajka;

– banany;

  • Kruszonka:

– 100 g ciastek belVita „5 zbóż+mleko”

– 50 g masła

– 2 łyżki wiórek kokosowych;

Wykonanie:

Ciastka na spód drobno pokruszyć, dodać roztopione masło. Wymieszać starannie i włożyć do każdej papilotki lekko uciskając.

Twaróg zmiksować dodając cukier, cukier wanilinowy, budyń i na końcu jajka. Miksować do powstania gładkiej masy. Nakładać do każdej papilotki porcję masy. Na wierzchu układać po 3 plasterki banana.

Ciastka na kruszonkę pokruszyć, dodać wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko wymieszać. Układać na wierzchu każdego serniczka.

Piec w temperaturze 150 stopni przez 30 minut!

Smacznego!