Znów słodkie dominuje w mojej kuchni. Mam teraz niezwykle intensywny okres w życiu. Ciągle zabiegana, wiele obowiązków i pracy. Gdy mogę coś ugotować to jestem wtedy bardzo szczęśliwa, bo to znak, że mam odrobinę chwili dla siebie i mogę sprawić radość swoimi bliskim. Ładowanie akumulatorów postanowiłam zrealizować właśnie tymi małymi serniczkami. Oprócz pysznej konsystencji i doskonałego smaku zaletą jest błyskawiczny czas wykonania! Polecam!
Składniki (12 muffinek):
- Spód:
– opakowanie ciastek belVita kakaowych z madzieniem jogurtowym;
– 100 g masła;
- Masa:
– 50 dag twarogu trzykrotnie zmielonego;
– pół szklanki drobnego cukru;
– łyżka cukru wanilinowego;
– 2 łyżki budyniu;
– 2 jajka;
– banany;
- Kruszonka:
– 100 g ciastek belVita „5 zbóż+mleko”
– 50 g masła
– 2 łyżki wiórek kokosowych;
Wykonanie:
Ciastka na spód drobno pokruszyć, dodać roztopione masło. Wymieszać starannie i włożyć do każdej papilotki lekko uciskając.
Twaróg zmiksować dodając cukier, cukier wanilinowy, budyń i na końcu jajka. Miksować do powstania gładkiej masy. Nakładać do każdej papilotki porcję masy. Na wierzchu układać po 3 plasterki banana.
Ciastka na kruszonkę pokruszyć, dodać wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko wymieszać. Układać na wierzchu każdego serniczka.
Piec w temperaturze 150 stopni przez 30 minut!
Komentarzy: 2
Marta napisał(a):
29 kw. 2013
Porywam jedną
Aga napisał(a):
29 kw. 2013
Proszę uprzejmie!